Kurser og uddannelse
Her kan du holde dig opdateret om aktuelle arrangementer, jeg udbyder, som både giver ny biden og nye redskaber. Hos mig er det vigtigt, at ny viden også kan omsættes til anvendt viden.
​
​
Læs også om eksterne arrangementer jeg har holdt for andre. - Måske kunne dette også være noget for dig og jer?

Når et mennesket på grund af sygdom mister det liv, der engang var, - det liv der er bygget op og fremtiden er skabt ud fra, - tales der om et udefinérbart tab.
Mennesket er ikke dødt, men alligevel er det raske liv mistet. Den syge kommer ikke til at dø af sygdommen, men kommer højest sandsynligt til at dø med den. Det samme gælder de pårørende - de har mistet den, de havde og de drømme, de sammen havde for fremtiden.
At arbejde med tabet af det raske liv kan være både svært, sårbart og sørgmodigt. Det er dog samtidigt også hér, at sorgbearbejdelsen (og gerne sygdomserkendelsen) begynder.
​
​
​

Det er en hård erkendelse efterfulgt af et stort personligt arbejde, som kræver en forståelse af sorg, at leve med tab og samtidig være med tabet af en del af sig selv.
​
På kurset arbejder vi med modet til at se på og tale om sorgen som et livsvilkår, vi lever med - også når det kommer til tabet af det raske liv, det liv der var engang inkl. roller, identitet, handlemuligheder, kontrol og mening.
Du vil modtage viden om sorg og sorgarbejde og konkrete modelle og metoder til, hvordan du i praksis arbejde med sorgen ved et udefinerbart tab. Du vil også nogen en person, der har tabt sit raske liv og hvordan han med ovenstående redskaber og metoder arbejdede med denne sorg og skabte sig menningsfuldt liv, igen, som syg.
​
Målgruppen for kurset er fagpersoner, der arbejder med mennesker i sorg ved et udefinerbart tab. Der er begrænset deltagerantal, da der prioriteres aktiv kompetenceudvikling og færdighedstræning på kurset.
​Kurset afholdes d 12. juni 2025
på Hotel First Grand i Odense, fra kl 9-16
​
Early-bird pris 2490 kr. inkl. fuld forplejning ved tilmelding inden 1. april 2025
Herefter stiger prisen til 2890 kr.
​
​​​
Tilmelding er bindende og sker efter først-til-mølle princippet.
Tilmeldingsfrist d. 9. maj 2025
​​
​
​
Kursus (ekstra)
Sorgarbejdet ved et udefinerbart tab

Kursusinformationer
- bemærk to datoer og to forskellige lokationer
Kurset afholdes d. 1. oktober 2025 på MBK Kurser i København
Kurset afholdes d. 12. september 2025 på Comwell Hvide Hus i Aalborg
Kurserne afholdes begge dage i tidsrummet 09:00 - 16:00.
Early-bird pris 2350 kr. ved tilmelding inden d. 1. august 2025 for deltagelse i København
Early-bird pris 2350 kr. ved tilmelding inden d. 1. juli 2025 for deltagelse i Aalborg
Efter datoen for udløb af early-bird prisen stiger prisen til 2750 kr.
Der er begrænsede pladser på 18 deltagere på hvert kursus.
Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet og sker pr. mail til hej@sundhedsspecialist.dk
Kunsten at journalisere i sundhedsvæsnet
Sundhedsprofessionelle er omfattet af journaliseringspligt, hvilket betyder, at der skal skrives journal umiddelbart efter kontakt med patienten/klienten. At skrive journal er en opgave, et vigtigt arbejde, et arbejdsredskab, et kommunikationsmiddel – og det er desværre en disciplin, som mange sundhedsprofessionelle ikke modtager uddannelse i.
Formålet med kurset er at kende og forstå lovgivning til grund for ens professionelle virke. Kurset er både kompetenceudvikling og vejledennde ihh. udførelsen af ens virke i praksis.
Kurset tager udgangspunkt i Offentlighedslovens og Sundhedslovens bestemmelser og undtagelser gældende journaliseringsarbejde inkl. notatpligt, aktindsigt, journaliseringspligt og tavshedspligt, formkrav til journalen og vurderingen og skelnen mellem relevante oplysninger i journalen.
​
Igennem diskussioner i plenum vil kurset også give indsigt og viden i:
Overvejelser og drøftelse af hvem journalen tjener et formål.
Regler og muligheder gældende korrespondancer imellem behandlere
Begrundelse for behandlingstiltag eller afslutning af behandlingstilbud med baggrund i given lovhjemmel.
Underviser
Beate Vesterskov, autoriseret psykolog og specialist i sundhedspsykologi, med en mangeårig erfaring fra det offentlige sundhedsvæsen primært fra sygehusvæsnet men også kommunalt sundhedstilbud. I dag privatpraktiserende og underviser i psykologi på professionsuddannelserne Sundhed & Ernæring samt Socialrådgiveruddannelsen
Læringsmål
Du vil på kurset modtage undervisning i lovgivningen gældende fagprofessionelle i sundhedsvæsnet (både kommunale, private og regionale). Du vil udvikle dine kompetencer med henblik på:
At journalisere fagligt sikkert og på oplyst grundlag gældende både krav og undtagelser fra disse krav.
At journalisere med indsigt i betydningen af journaliseringsopgavens problemstillinger og de mange forskellige aspekter heraf, bl.a. etiske, magtforhold (beslutningstagen), kommunikation med ukendt aktør
Målgruppe
Fagpersoner der i deres daglige virke journaliserer. Dette kan både være i det offentlige sundhedsvæsen, kommunale sundhedstilbud og i privat praksis.
Undervisningsform
Der vil være en større grad af forelæsning, hvori både plenumdiskussioner og gruppearbejde er indlagt. Der vil blive arbejdet med forskellige cases i plenum samt både gruppearbejde og gruppediskussion. Fokus for undervisningen er kompetenceudvikling til konkret brug i praksis efter kurset
​
Værdighed i vejen frem
Deltagelse på kurset
Kurset henvender sig til socialrådgivere, mentorer, coaches, rådgivere og beskæftigelsespsykologer, der arbejder med borgere ramt af kronisk sygdom, hvad enten der er tale om fysisk og/elle psykisk sygdom. Kurset henvender sig både til offentligt og privat ansatte.
​
​
Kurset afholdes fysisk d. 15.-16. september 2025 i Odense samt online d. 27. oktober 2025
Den fysisk afholdelse finder sted på First Grand Hotel i Odense C - tæt på banegården
​
Early-bird pris på 6690 kr. ved tilmelding inden d. 1. august 2025. Prisen inkluderer alle materialer samt fuld forplejning igennem hele dagen.
Efter d. 1. august 2025 stiger prisen til 7490 kr.
​​
Tilmelding
Er du klar til at gøre en forskel? Tilmeld dig i dag ved at sende en mail til hej@sundhedsspecialist.dk
​
Der er begrænsede pladser på maksimalt 16 deltagere, da der fokuseres på praksistræning til brug allerede dagen efter kurset. Tøv derfor ikke med at tilmelde dig allerede i dag!
​
​
Besøg også Kims hjemmeside www.coachment.dk
​
​

Arbejdet med mennesker i en livskrise, der strækker sig ind i arbejdslivet, kræver mere end blot faglig viden. Det kræver mod, indlevelse og evnen til at balancere nærhed med professionel distance. Vores kursus giver dig de nødvendige redskaber til at navigere i disse komplekse situationer. Kurset ’Værdighed i vejen frem’ giver både teoretisk og praksisanvendelig viden om compassion, sorgbearbejdning og værdighed i arbejdet med sygdomsramte borgere i komplekte situationer og vilkår.
​​
Erfarne undervisere
Underviserne på kurset er Beate Vesterskov, autoriseret psykolog og specialist i sundhedspsykologi og Kim Holzmann, certificeret coach og jobmentor med speciale i fleksjobområdet. Sammen har vi en mangeårig og bred arbejds- og undervisningserfaring inden for området, som vi bringer ind i kurset. Vi giver dig på kurset indsigt og konkrete redskaber til, hvordan du kan anvende den nye viden og redskaberne i din daglige praksis. Altsammen med fokus værdighed i arbejdet ind i borgerens samlede sag og situation.
​
Tidligere webinarer
Støtte til studielivet med usynlig sygdom

At være ung med en usynlig sygdom, hvad enten det er fysisk eller psykisk, kan være en stor udfordring for studerende. Disse krav kan virke almindelige for raske studerende, men kan føles uovervindelige for dem, der kæmper med usynlige sygdomme eller lidelser.
For at sikre en vellykket gennemførelse af studiet og trives i denne periode er det essentielt med støtte og hjælpemuligheder. Desværre er mange ikke klar over, hvilke muligheder der findes, herunder SU-handicap-tillæg og former for SPS-støtte.
Webinaret vil belyse mulighederne for hjælp og ikke mindst hvor og hvordan de kan ansøges.
Deltag i webinaret tirsdag d. 28. januar 2025
i tidsrummet 20:00 - 21:00
Det koster 100 kr. at deltage og tilmelding foregår pr. mail til: hej@sundhedsspecialist.dk
Der er begrænsede pladser på max 18 deltagere for at sikre, at der også er tid til spørgsmål. Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle princippet
Webinar, Migræne
Migræne kan betyde begrænsninger i hverdagen, der kaster skygger over livskvaliteten. Deltag i dette webinar og lær, hvordan migræne kan opstå og vedligeholdes. Få viden om de forskellige typer af migræne, hvordan migræne kan behandles både medicinsk og ikke-medicinsk, og hvad du og dine pårørende kan gøre.
​
​
Inspiration til et skræddersyet kursus
Styrk kvaliteten af din kommunikation
Anvend psykologiske teknikker og udvalgte metoder som grundlag for dine samtaler med både klienter, kollegaer og medarbejdere og opnå en ny faglig gennemslagskraft i dit virke.
Kontakt mig for læringsmulighederne, der passer til dig, dit team, kollegagruppe, afdeling, virksomhed mv.

Kursusforløb
Compassion-træning for sundhedsprofessionelle
Compassion (jf. beroligelse med trivsel på sinde) handler ikke om konkrete handlinger, der må gøres. Compassion er en måde at være i verden på, som danner grundlag for vores handlinger og gøren, hvad vi motiveres af, hvordan vi reagerer på oplevelser og begivenhender og ikke mindst - hvordan vi møder andre og os selv.
​
På dette kursusforløb lærer du teorierne bag compassion-tilgangen og praktiske færdigheder igennem oplevelsesmæssige øvelser og træninger.
- Kort sagt, kan vi ikke blot læse os til compassion, det skal trænes.
​
Kursusforløbet vil veksle imellem de forskellige flows af compassion. Der vil således være fokus på både anvendelsen af compassion i det relationelle arbejde som sundhedsprofessionel og på self-compassion til gavn for at kunne være i et virke med høje følelsesmæssige krav og belastninger.
​
Målgruppen er sundhedsprofessionelle der, i arbejdet med at hjælpe andre mennesker, møder udfordringer som stiller krav til håndteringen af både andres og egne følelsesmæssige påvirkninger.
Deltagerantal max. 10 deltagere
​
​