top of page

Kurser og uddannelse

Her kan du holde dig opdateret om aktuelle arrangementer, der bidrager til faglig udvikling og udvidede kompetencer igennem ny viden og indsigt.

Mangler du et skræddersyet kursus, fordrag eller workshop til din virksomhed eller organisation? 

Kursus

Egenomsorg - lær at passe bedre på dig selv

”Jeg vil gerne være bedre til at passe på mig selv”

Hører du klienter/borgere/patienter sige det?

Tænker på vedkommendess vegne ”Gid du ville blive bedre til at passe på dig selv” - Måske har du som behandler selv tænkt ”Jeg skal blive bedre til at passe på mig selv”

 

Kan du genkende én eller flere af ovenstående udtryk, og har svært ved at se, hvordan dette skal lykkes, så skynd dig at tilmelde dig kurset ’Prioriter din egen iltmaske’.

På kurset får du teoretisk og metodisk forståelse samt praksisøveler, der giver konkrete redskaber at gå hjem med og anvende i praksis. Kurset henvender sig til behandlere, som møder klienter, der ikke formår at passe på sig selv, hvilket fastlåser og vanskeliggør behandlingsforløbet. Klienttypen kan være personer, der handler uhensigtsmæssig og ikke varetager egen lidelse, smerteproblematik, sygdom inkl. stress-ramte.

Kurset kan også anvendes med perspektiv om, at passe på sig selv i behandlerrollen og undgå oplever af omsorgstræthed, udmattelse eller udbrændthed. ’Practice what you preach’.

 

Kurset finder sted torsdag d. 10. april 2025 fra kl. 9:00 – 16:00 og afholdes på Grand First Hotel i Odense

Fuld forplejning er inkluderet i prisen (morgen, formiddag, frokost og eftermiddag)

 

Begrænset deltagerantal: 10 personer, da fokus er på færdighedstræning.

 

Early bird pris på 2095 kr. ved tilmelding inden d. 1. februar 2025. Herefter stiger prisen til 2495 kr.

 

 

​Tilmelding: via mail til: hej@sundhedsspecialist.dk

Tilmeldingsfrist: d. 10. marts 2025

​Tilmelding er bindende og sker efter først-til-mølle princippet

Når et mennesket på grund af sygdom mister det liv, der engang var, - det liv der er bygget op og fremtiden er skabt ud fra, - tales der om et udefinérbart tab.
Mennesket er ikke dødt, men alligevel er det raske liv mistet. Den syge kommer ikke til at dø af sygdommen, men kommer højest sandsynligt til at dø med den. Det samme gælder de pårørende - de har mistet den, de havde og de drømme, de sammen havde for fremtiden.

At arbejde med tabet af det raske liv kan være både svært, sårbart og sørgmodigt. Det er dog samtidigt også hér, at sorgbearbejdelsen (og gerne sygdomserkendelsen) begynder.


Det er en hård erkendelse efterfulgt af et stort personligt arbejde, som kræver en forståelse af sorg, at leve med tab og samtidig være med tabet af en del af sig selv. 

På kurset arbejder vi med modet til at se på og tale om sorgen som et livsvilkår, vi lever med - også når det kommer til tabet af det raske liv, det liv der var engang inkl. roller, identitet, handlemuligheder, kontrol og mening.
Du vil modtage viden om sorg og sorgarbejde og konkrete modelle og metoder til, hvordan du i praksis arbejde med sorgen ved et udefinerbart tab. Du vil også nogen en person, der har tabt sit raske liv og hvordan han med ovenstående redskaber og metoder arbejdede med denne sorg og skabte sig menningsfuldt liv, igen, som syg.

Målgruppen for kurset er fagpersoner, der arbejder med mennesker i sorg ved et udefinerbart tab. Der er begrænset deltagerantal, da der prioriteres aktiv kompetenceudvikling og færdighedstræning på kurset.

 

Kurset afholdes d 10. marts 2025

på Hotel First Grand i Odense, fra kl 9-16

Early-bird pris 2490 kr. inkl. fuld forplejning ved tilmelding inden 1. december 2024

Herefter stiger prisen til 2890 kr. 

Tilmelding er bindende og sker efter først-til-mølle princippet. 

Tilmeldingsfrist d. 9. januar 2025

Kursus
Sorgarbejdet ved et udefinerbart tab

Webinar, Migræne

Migræne kan betyde begrænsninger i hverdagen, der kaster skygger over livskvaliteten. Deltag i dette webinar og lær, hvordan migræne kan opstå og vedligeholdes. Få viden om de forskellige typer af migræne, hvordan migræne kan behandles både medicinsk og ikke-medicinsk, og hvad du og dine pårørende kan gøre.

Webinaret foregår d. 24. oktober 2024 i tidsrummet 19:45 - 21:00.

Deltagelse koster 100 ,- kr.

Klik på knappen 'tilmeld' og tilmeld dig webinaret via kontaktformularen

Styrk kvaliteten af din kommunikation

Anvend psykologiske teknikker og udvalgte metoder som grundlag for dine samtaler med både klienter, kollegaer og medarbejdere og opnå en ny faglig gennemslagskraft i dit virke.

Kontakt mig for læringsmulighederne, der passer til dig, dit team, kollegagruppe, afdeling, virksomhed mv.

Taler på seminar

Kursusforløb

Compassion-træning for sundhedsprofessionelle

Compassion (jf. beroligelse med trivsel på sinde) handler ikke om konkrete handlinger, der må gøres. Compassion er en måde at være i verden på, som danner grundlag for vores handlinger og gøren, hvad vi motiveres af, hvordan vi reagerer på oplevelser og begivenhender og ikke mindst - hvordan vi møder andre og os selv.

På dette kursusforløb lærer du teorierne bag compassion-tilgangen og praktiske færdigheder igennem oplevelsesmæssige øvelser og træninger.

- Kort sagt, kan vi ikke blot læse os til compassion, det skal trænes. 

Kursusforløbet vil veksle imellem de forskellige flows af compassion. Der vil således være fokus på både anvendelsen af compassion i det relationelle arbejde som sundhedsprofessionel og på self-compassion til gavn for at kunne være i et virke med høje følelsesmæssige krav og belastninger.  

Målgruppen er sundhedsprofessionelle der, i arbejdet med at hjælpe andre mennesker, møder udfordringer som stiller krav til håndteringen af både andres og egne følelsesmæssige påvirkninger.

Deltagerantal max. 10 deltagere 

bottom of page