Privatlivspolitik
Psykolog Beate Vesterskov, CVR: 37964298
Ifølge europæisk lovgivning fra 25. maj 2018 informeres du om, at forløbet hos mig indebærer, at jeg noterer og behandler personlige oplysninger om dig.
Hvilke oplysninger behandles?
Jeg er forpligtet til at dokumentere dine forhold i henhold til de gældende regler for journalisering, som fastsat i Psykologlovens kapitel 1 og i journalbekendtgørelsen (bkg. nr. 567 af 2017-05-19 vedrørende autoriserede psykologers pligt til at føre ordnede optegnelser).
Helbredsoplysninger om dig kan blive videregivet til mig fra andre kilder, såsom din sundhedsforsikring eller læge. Disse oplysninger bruges til at understøtte samtaler eller behandlinger, herunder de administrative processer, der er tilknyttet.
Derudover kan andre relevante oplysninger om dig blive registreret med henblik på afregning (registreringen sker i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b og f. Indtil 25. maj 2018: persondatalovens § 6, stk. 1, nr. 2 og nr. 7).
Jeg har pligt til at sikre, at dine helbreds- og andre følsomme oplysninger opbevares sikkert og fortroligt.
Videregivelse af oplysninger
Normalt kræver videregivelse af helbredsoplysninger og andre følsomme personoplysninger dit samtykke.
I visse situationer tillader sundhedsloven dog videregivelse uden dit samtykke. Dette sker ofte til andre sundhedsfaglige personer, såsom din egen læge. De specifikke regler findes i sundhedslovens kapitel 9.
Jeg har pligt til at videregive oplysninger, hvis der er en alvorlig risiko for skade på dig selv eller andre, for at forhindre denne skade. Hvis der er en alvorlig mistanke om, at et barns trivsel er truet, har jeg også pligt til at underrette.
Oplysninger, der er registreret af hensyn til afregning, deles med betalingsformidlere i det omfang, der er nødvendigt for at gennemføre betalinger og for revision.
Hvor længe opbevares oplysningerne?
Din journal opbevares i overensstemmelse med retningslinjerne fastlagt af Styrelsen for Patientsikkerhed. Ifølge disse retningslinjer opbevares journalen i 5 år fra datoen for det seneste notat (jf. § 15, stk. 5 og BEK nr. 567 af 19/05/2017, § 6). Det er et krav, at autoriserede psykologer opbevarer journaler i mindst 5 år fra datoen for den seneste optegnelse.
Dine rettigheder vedrørende oplysningerne
Du kan anmode om aktindsigt i de oplysninger, jeg har registreret om dig, ved at kontakte mig direkte. Efter autorisationslovens § 24 må oplysninger i din journal ikke slettes. Hvis du mener, der er fejl i journalen, kan du bede om, at der laves en tilføjelse.
For oplysninger, der ikke er omfattet af patientjournalen, har du har ret til at få rettet eller slettet ukorrekte oplysninger.
Utilfredshed og klagemuligheder
Ved bekymringer vedrørende min håndtering af dine oplysninger, vil jeg gerne have besked for at sikre, at dine behov og forventninger imødekommes på en tilfredsstillende måde.
Indgivelse af klage kan ske til Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K. Se mere på www.datatilsynet.dk